Maurits Harmsen Webdesign

Maurits Harmsen

Net zoals elke software, is het noodzakelijk dat websites onderhouden worden zodat ze goed blijven functioneren. Geen onderhoud aan je website plegen is eigenlijk hetzelfde als geen olie verversen van je auto. Ik denk dat veel mensen niet lang meer auto zullen rijden als ze hun auto niet laten onderhouden. Precies hetzelfde is het met websites. Uw website is 24 uur per dag live, klaar voor uw toekomstige klanten, het presenteert uw bedrijf op de beste manier.

Een website is niet een “klaar en vergeten maar”-project

Als je website niet maandelijks wordt onderhouden, gooi je eigenlijk geld zo rechtstreek in de prullenbak. Als potentiële klanten je website benaderen en ontdekken dat het niet goed werkt, zullen ze niet langer rond blijven kijken. Veel ondernemers checken nooit of hun website nog goed functioneert. Gemiste problemen of downtime van je website kan ervoor zorgen dat die bezoeker geen klant van je gaat worden.

De voordelen van onderhoud

Veel mensen realiseren zich niet dat er veel voordelen zitten aan het onderhoud van websites:

Of je website snel laadt, altijd online is en goed functioneert ligt aan de juiste software en plugins (en aan de laatste versies)

De groei van je website, continu nieuwe content, monitoring van bezoekers en ontwerpwijzigingen, het hangt allemaal af of u ervoor zorgt dat iemand alle updates op de website op een soepele en foutloze manier uitvoert.

Manier van onderhoud

Bij MRTS Webdesign zorgen we ervoor dat we eerste de website backuppen, na het updaten controleren we de website op eventuele problemen. Onze software houdt een logboek bij welke plugins er worden geupdate. Mocht er dus een probleem zijn, kunnen we vrij makkelijk de plugin weer een versie terug zetten.

Tevens leveren we maandelijks een onderhoudsrapport met daarin de prestatie- en veiligheidsscans.

Mocht het zo zijn dat er problemen zijn bij het updaten, dan wordt dit direct een support-ticket en lossen we het op voor u merkt dat er überhaupt een probleem is geweest.

De gevaren van zelf onderhoud plegen

Zelf onderhoud plegen aan je website kan je meer geld kosten dan je zou denken. Als je simpelweg update vanaf je WordPress admin, dan heb je geen idee wat er nou precies is gebeurd. Als een update van een plugin een paar weken laten problemen veroorzaakt, dan wordt het lastig om te achterhalen wat er is veranderd. Je hebt dan vaak alleen een backup van een lange tijd terug. (De kans is groot dat je hiermee belangrijke content, orders, contactgegevens en dergelijke verliest).

Oplossen kost meer dan onderhouden

Onervarenheid en verwaarlozing kunnen het uiterlijk en de functionaliteit van uw website beschadigen. Als dat gebeurt, moet u een keuze maken. Eén, u probeert het zelf te repareren, met kans de website verder te beschadigen. Of twee, dan moet u de (soms hoge) prijs betalen voor iemand die het voor u opgelost. Net als uw auto, kost het meer om het te repareren dan het onderhoud kost. Regelmatig olie verversen helpt uw auto goed te functioneren, regelmatige site onderhoud helpt uw website goed te laten functioneren.

Schakel de hulp in van een professional

U doet waar u goed in bent, dan doen wij waar wij goed in zijn. U gaat echt niet een rechtzaak winnen zonder een advocaat. Waarom gaat u dan wel de onderhoud aan uw website doen zonder een professional? Door er zeker van te zijn dat uw website op de juiste manier gebackupt en onderhouden wordt, bespaart u zich veel kosten.

MRTS Webdesign biedt onderhoudspakketten die er gegarandeerd voor zorgen dat uw website altijd door professionele handen wordt onderhouden.

Laat een reactie achter