Start direct

Contact

Maurits Harmsen Webdesign

Maurits Harmsen

Veel mensen willen graag hun feed van Instagram tonen op hun website. Met een plugin heb je dit zo voor elkaar gekregen. In deze blog behandelen we 3 plugins die allemaal uiteindelijk hetzelfde doen: Instagram weergeven op je WordPress website.

Instagram Slider Widget (80.000+ installaties)

De plugin Instagram Slider Widget laat je laatste Instagram berichten (maximaal 20) zien in een slider of een grid. Het instellen ervan gaat super makkelijk. Voer je username in en het werkt al. Een andere mogelijkheid is het invoeren van een hashtag. Verder kan je instellen om de hoeveel uur de plugin moet controleren of er nieuwe afbeeldingen zijn toegevoegd.

Zoals de titel al zegt, het is een widget. Echter hoef je hem niet als widget te gebruiken. Er wordt een shortcode getoond die je vervolgens in elke pagina of post kunt plakken.

Instagram Slider Widget

De plugin download je hier.

WP Instagram Widget (100.000+ installaties)

De tweede plugin waar we naar gekeken hebben is de plugin WP Instagram Widget. Heel veel instellingen heb je niet. Je vult je username in, kiest het aantal foto’s en het formaat van de foto’s. Uiteindelijk heb je oo nog de mogelijkheid tot het customizen van de linktekst naar je Instagramprofiel.

WP Instagram Widget

De plugin download je hier.

Instagram Feed (300.000+ installaties)

Na installeren moet je de plugin even koppelen aan Instagram. Niet moeilijk, je klikt op een knop en geeft toestemming. Vervolgens kopieer je de gegevens die je krijgt te zien in de plugin.

Deze plugin biedt je heel veel instellingsmogelijkheden. Erg handig om zelf helemaal het uiterlijk van de plugin te customizen. Zo past hij zeker weten bij jouw website. Als je de pro-versie aanschaft krijg je zelfs nog meer functies, zoals lightbox.

Het toevoegen van de feed is erg makkelijk, simpel middels een shortcode.

Download de plugin hier.

Welke plugin gebruik jij? Heb je reacties of vragen? Laat ze dan hieronder achter.

Laat een reactie achter